Millen

De omgeving

Ons vakantieveblijf ‘De Barrier’ maakt deel uit van één van de vele hoevegebouwen in ons kleine dorp Millen, deelgemeente van Riemst.

Vanuit Maastricht de toegangspoort naar Haspengouw. Fietsen en wandelen doet u hier tussen het glooiende landschap met zijn wijvende graanvelden en vergezichten. Binnen een straal van 20 km kunt u fietsen door 5 verschillende streken.

01.

Haspengouw

De zuidelijke regio van Limburg, Haspengouw, staat gekend als fruit- en bloesemstreek. Het voornamelijk glooiende landschap leent zich immers bijzonder goed voor fruitteelt en wijnbouw. Daarnaast kent deze streek een rijk historisch verleden en ook daar vind je sporen van terug.

02.

De Kempen

Buitenpret voor jong en oud? Daarvoor trek je naar de Kempen. Vlot bereikbaar, vlak, groen en vol afwisseling: dat is de Kempen in een notendop.

De Kempen
Maasland
03.

Maasland

In het oosten van Limburg is de Maas de baas. Het zal niet verbazen dat het Maasland één van Vlaanderens populairste fietsregio’s is: het rivierlandschap is lekker vlak en wondermooi. De pittoreske Maasdorpjes vormen aangename rustplekken tijdens een heerlijke fiets- of wandeltocht.

04.

Mergelland

Dit is een landschap waar de e-bike goed tot zijn recht komt. De uitzichten zijn ongeëvenaard, maar er is meer: je passeert sprookjesachtige kastelen, vakwerkhuizen, mergelgroeven en wegkapelletjes. Neem een pauze in het groen bij een picknickplek of in een van de idyllische dorpen. Dit is Zuid-Limburg op zijn mooist!

05.

Voerstreek

De Voerstreek is een stukje Vlaanderen in Wallonië en doet een beetje denken aan de Ardennen door haar heuvelachtige landschap, de dichtbegroeide bossen en pittoreske dorpjes. Laat de tijd even stil staan en geniet. 

Aan u om de moeilijkheidsgraad op de fietsroute-kaart uit te stippelen.

Video afspelen
Millen

Toeristisch aanbod

Binnen een straal van 400 meter biedt ons dorp de toerist

Binnen een straal van 10km

Riemst
01.

Riemst

Heerlijk én veelzijdig. Dat is Riemst! Of je nu graag in het verleden duikt, houdt van het mysterieuze of een echte levensgenieter bent: Riemst neemt je graag mee op ontdekkingstocht langs haar verborgen parels!

02.

Tongeren

Met fierheid stellen ze hun geliefkoosde plek aan je voor: eentje die je niet alleen moet gezien, maar vooral moet ‘gevoeld’ hebben! Je bent meer dan ooit welkom om Tongeren te ontdekken. Het team van Toerisme Tongeren staat klaar om je te inspireren voor een bezoek aan onze prachtige stad.

Tongeren
Maastricht
03.

Maastricht

De stad trakteert je op alle kleuren. Die warme zonnestralen, de uitbundige terrasjes. Een rondvaart over de Maas of met een Official Maastricht Guide de stad verkennen. Dit seizoen ontvangt je met open armen.

04.

Wijnkasteel te Genoels-Elderen

Tussen Tongeren en Maastricht, langs de oude romeinse heirbaan, in de gemeente Riemst ligt het enige wijnkasteel van België. Niet per toeval, aangezien de Romeinen reeds wijngaarden hadden in deze streek.

Genoelselderen-wijnkasteel
Mergelgrotten-Kanne
05.

De mergelgrotten te Kanne

De Grotten van Kanne bevinden zich te Riemst, in het zuidoosten van Belgisch Limburg, pal aan de Nederlandse grens, vlakbij Maastricht. Reeds eeuwenlang wordt hier in de mergelstreek ondergronds kalksteen ontgonnen.

06.

De wekelijkse antiekmarkt te Tongeren

In Tongeren, vlak langs Millen, is er elke zondag een zeer bekende antiekmarkt te beleven. Deze vindt plaats onderaan de winkelstad, van ’s morgens tot 13u00.

Wekelijkse antiekmarkt Tongeren
Alden-Biesen
07.

Kasteel Alden Biesen

Eeuwenlang deed Alden Biesen dienst als een van de meest invloedrijke hoofdkwartieren van de Ridders van de Duitse Orde . 800 jaar later inspireert het kasteeldomein nog steeds als geen ander.

08.

Het Gallo-Romeins museum

Ontdek het boeiende verhaal van de mens in onze regio, van in de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. Neanderthalers, de eerste boeren, Kelten, Gallo-Romeinen en Germanen: ze lieten allemaal hun sporen na.

Het Galoromeinse museum

Allemaal te bereiken vanuit De Barrier via het fietsroutenetwerk.

De kunst- en cultuursteden Tongeren, Maastricht, Luik, Aken, Hasselt en St. Truiden zijn van hieruit makkelijk te bereiken. Aan u om hun rijke verleden op te snuiven in de vele musea en ommuurde stadskernen. Gewoon op je terras, in de schaduw van de notenboom, vergezeld met een glaasje lokale wijn, bekomen van een druk werkjaar kan natuurlijk ook. De kinderen kunnen ondertussen vanuit de tuin, met de go-carts of fietsen rondcrossen in de aangrenzende steegjes die de groene dorpskern doorkruisen. De neerhofdieren: kippen, schapen en hangbuikzwijnen Paulien & Paulette wachten ‘soms ongeduldig’ op de tafelrestjes.

Scroll naar top